΄Ελαιο σε γυάλινο φιαλίδιο με αντλία.

Πολυλειτουργικό επίθεμα σε μορφή ελαίου.
Ανοσοενισχυτικό για την ανάπλαση και αποκατάσταση των ιστών και του δέρματος.


BΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ
 1. Κάθε τραύμα, πριν την εφαρμογή του HYPEROIL πρέπει να είναι καθαρό από νεκρωτικό ιστό (χειρουργικός καθαρισμός όπου απαιτείται)
 2. Η πάσχουσα περιοχή να μην παρουσιάζει ιστική υποξία μεγαλύτερη από 30mmHG (Ο)2
 3. Το τραύμα πρέπει να καλύπτεται όλο με Hyperoil καθώς και η επιφάνεια περιμετρικά του (τουλάχιστον κατά 1cm).

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Πλύση του τραύματος με φυσιολογικό ορό. Στέγνωμα με αποστειρωμένη γάζα.
Απλώνουμε αρκετή ποσότητα ελαίου Hyperoil ώστε να καλυφθεί πλήρως το τραύμα και η περιοχή γύρω απ’ αυτό (κατά 1cm τουλάχιστον).
Μετά την εφαρμογή του ελαίου και για να ενισχύσουμε την δράση του, μπορούμε να τοποθετήσουμε και την εμποτισμένη γάζα Hyperoil.
Tέλος, καλύπτουμε το τραύμα με τρόπο που εξαρτάται απ’ την θέση του και τις υποδείξεις του ιατρού (με αυτοκόλλητη αποστειρωμένη γάζα, απλή γάζα, ελαστικό επίδεσμο κλπ).
Aλλαγή του τραύματος: Κάθε μία ή δύο ημέρες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το τραύμα/έλκος και κατά την οδηγία του ιατρού

Ο ιατρός θα εκτιμήσει τις ανάγκες, την έκταση, το βάθος, το είδος του τραύματος και θα γνωματεύσει σχετικά με τη μορφή του προϊόντος και τη συχνότητα εφαρμογής.


HYPEROIL
 • Ανοσοενισχυτικό για την ανάπλαση και αποκατάσταση των ιστών και του δέρματος
 • Επιταχύνει την επούλωση ελκών και τραυμάτων του δέρματος οποιουδήποτε μεγέθους και αιτιολογίας.
 • Διαθέτει προστατευτική δράση και ασκεί βακτηριακό έλεγχο.
 • Προάγει την κοκκιοποίησηκαι την επιθηλιοανάπλαση ειδικά σε περιπτώσεις τραυμάτων με μεγάλη απώλεια ιστού και δέρματος.
 • Διατηρεί την υγρασία των ιστών ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία νεκρωτικής εσχάρας.
 • Αποτρέπει τον σχηματισμό χηλοειδών
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε φάση της επούλωσης του τραύματος.
 • Ελέγχει το εξίδρωμα.
 • Χρησιμοποιείται σε οξέα αλλά και χρόνια έλκη.
 • Δεν απαιτεί τη χρήση αντισηπτικών

Δραστικά Συστατικά: Hyperforin & Azadirachtin

Η Hyperforin είναι ένα φυτοχημικό που παράγεται από κάποια είδη του γένους Hypericum (Hypericum perforatum). Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του Hypericum είναι γνωστές από την αρχαιότητα.Το Hypericum, μεταξύ άλλων, περιέχει υπερικίνη και ψευδουπερικίνη, φλαβονοειδή (16% στα φύλλα), ξανθόνες, φαινολικά οξέα, αιθέρια έλαια. Σύμφωνα με πρόσφατες φαρμακολογικές και κλινικές μελέτες οι αναλγητικές ιδιότητες του Hypericum, επικεντρώνονται σε μια κυρίως δραστική ουσία του, την hyperforin. Η Hyperforin έχει αντιβιοτικές ιδιότητες και δρα κατά των ανθεκτικών στην methicillin στελεχών του Staphylococcus aureus (MRSA) αλλά και κατά άλλων gram+ βακτηρίων.

Η Azadirachtin είναι χημική ένωση που ανήκει στα limonoids και έχει μακρά ιστορία στην εφαρμογή της σε δερματικές παθήσεις στον άνθρωπο.Τα limonoids είναι φυτοχημικά που βρίσκονται στα εσπεριδοειδή αλλά και σε άλλα φυτά και παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό θεραπευτικών ιδιοτήτων όπως αντιϊκές,αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές, κα. Η Azadirachtin είναι το βασικό συστατικό (triterpenoid) του neem oil (που εξάγεται από τους σπόρους, φλοιό και φύλλα του neem tree) και παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση.